June 18, 2009

Ada Tapi Tak Guna Juga

Broadband ada pun tak guna juga kalau tak pandai guna. Apalah aku ni. Macam hidup kat zaman tok kadok je. Benda senang macam tu pun tak pandai. Aku ada masalah ni...
  1. aku dah install
  2. aku dah setting
  3. tapi masih tak boleh guna.

Lagi satu, aku menghadapi kesukaran untuk mengupload gambar kerana MBnya terlalu besar. Nak upload ke friendster pun susah. Hai, ada Lumix FS15 pun masalah...

Kau orang ada idea tak macam mana nak selesaikan masalah aku ni?

6 comments:

.dEQna. said...

errmmm...

nak tnyer,brdbnd awk jadi kejap hijau kejap biru ker??
nak bg cadangan jer..
kalo jd camtue,try masuk setting,
klik kat network preference,
n pilih 3g only..

huhu..sje jerk bg cadangan..;)

Lil^GriZzLe A said...

broadband tu kalau kaler ijau, GPRS, kalau kaler biru, 3G. Tengok kat Manage Connection, tengoklah setting dia. Kalau tak boleh gak, telepon je balik org yang jual broadband tu.

Kalau MB besar sgt, resize lah gmbr tu. guna photoshop. Kalau terus upload dr kamera, mmg size dia besar.oke?

stuck said...

oit oit...
huhhu..
poyo r ko..
huhu..

aZRi aZLaN said...

to deqna & Lil^GriZzLe A

thanks sgt2 di atas keperihatinan anda. skrg broadband sy dh bule guna. sy akan buat spt yg dicadangkan itu...

ayisy said...

aku rase masalah kau telah selesai selepas berjumpa budak sengal kat food court bp mall kan?

aZRi aZLaN said...

ayisy;
xdelah sengal sgt. aku rs aku lg sengal kot sbb bnda simple je pn aku xtau. hahaha, thanks syahmi...