April 24, 2009

Tag oh Tag

1
How old are you?
Bulan October ni, genaplah 20 tahun. Kalau kahwin, dah boleh ada anak 1-2 orang (Tak payah ada anak, Si Biha dah panggil aku ayah. Hahaha…).
Tapi tu zaman dulu. Kalau zaman sekarang, masa ni sesuai untuk mencari ilmu. Kalau tak ada ilmu, nak bagi anak dara orang makan apa?

2
Are you single mingle?
Yes, im 100% sure for that. Anyone? Please send your application form as soon as possible. Tawaran adalah terhad mengikut terma dan syarat. Poyo, kan aku?

3
At what age do you think you will get married?
Me; 25-27. Sesuai la sangat…
My mum; 30 and above. Lama gila. Tak kempunan ke nak dapat menantu? Hahaha…
4
Do you think you’ll marrying the person you are with now?
Aku single mingle lah. Nak kahwin dgn diri sendiri? Gilak!
5
If not, who do you want to marry with?
Sorry, tak dapat dikenal pasti. Kalau still tak ada girlfriend dalam masa terdekat ni, aku kena mandi bungalah nampaknya. Kalau dah mandi bunga pun tak menjadi, aku suruh ibu carikan. Walaupun agak ketinggalan zaman, tapi aku percaya akan wujud perasaan cinta selepas berkahwin. Kita cuba nak tak? Huhuhu…
6
Who will be your brideman & bestman?
Aku nak jadikan Jiha & Biha sebagai pengapit. Pasti seronok bakal kakak ipar dia dapat adik yang comel. Hahaha…

7
Do you want a garden/beach/ traditional wedding?
Traditional wedding. Simple is the best and it can save my budget. Daripada buat yang grand, duit tu boleh di’allocate’ untuk masa depan(tak sia-sia aku belajar accounting. Asyik nak cut kos aje. Hahaha…) Tapi sebetulnya aku tak suka garden/beach wedding sebab macam orang barat. Aku teringin nak pakai songket, tengkolok dan keris (I’m 100% malay) dan paling penting tak nak bersanding. Boleh?
8
Where do you plan to go on honeymoon?
Pergi Mekah dulu, ambil berkat. Kalau ada rezeki lebih, aku nak pergi Paris. Orang cakap, Paris untuk pasangan yang bercinta. Aku teringin dowh nak pergi sana. Lebih-lebih lagi dengan isteri aku…
9
How many guests do you think you’ll invite?
Ahli keluarga aku aje dah nak cecah 500 orang. Tu belum masuk kawan-kawan kat sekolah, uni and etc. Tengoklah macam mana. Keluarga si dia lagi…
10
Will that include your exes?
Sudah pasti aku akan jemput my exes. Kebahagiaan adalah untuk dikongsi bersama-sama. Tapi kalau bakal isteri aku tak setuju, aku tak jemputlah sebab aku kena jaga perasaan dia. Nanti dia jeles dowh. Siapa yang tak sayang bini oi?
11
How many layers of cake do you want?
Ikut pasangan. Aku tak kisah. Kalau dia nak kek yang bertingkat-tingkat macam KLCC pun tak apa. Tapi dia yang kena bayarlah. Hahaha… 2 atau 3 tingkat sudah memadai, sayang…
12
Name the song/ tune you would like to play on your wedding?
Selamat Pengantin Baru. Hahaha, macam zaman dahulu kala aje. Kalau lagu Inggeris, aku nak putarkan lagu ‘Could I Have This Kiss Forever by Enrique Iglesias feat Whitney Houston’.
13
Do you prefer fine dining or just using spoon and fork?
Traditional wedding, mestilah pakai tangan. Orang melayu, kan?

14
Champaigne or wine?
Both are haram for Muslim. So, jangan nak gatai tangan minum. Lebih-lebih lagi masa aku kahwin. Aku tibai kang sekor-sekor…
15
Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Bila-bila pun boleh. Yang penting, nak luangkan masa yang berkualiti untuk si dia…

16
Money or household items?
Dua-dua sangat penting! So, both…
17
How many kids you would like to have?
Kalau aku, aku nak 4-5 orang. Ayah dengan ibu pun ada 8 orang anak. Ok aje. Tak ada masalah…
18
Will you record your honeymoon in DVD/ CD?
Biasanya, honeymoon untuk pasangan yang baru bernikah. Buat apa nak kongsi dengan orang lain? Pandai-pandai sendiri. Lebih baik tak payah. Karang, ada pulak keluar DVD/CD panas bertaraf xxx…

19
Who’s wedding plan you would like to know next?
Pengikut Setia…

2 comments:

mira azlan said...

x soba nmpak nk kawen..
tnggu ak dlu wei....
kakakakakakkaaaaaa......peace bro....

aZRi aZLaN said...

yo la.
kang langkah bendul plak...