April 16, 2009

Reunion? Malas Nak Pergi Lagi

Reunion? Kau orang pernah pergi reunion tak? Mestilah pernah, kan? Aku? Macam hampeh aje kalau hal yang melibatkan reunion nih. Aku sekarang dah malas nak wat reunion(Im not a good planner maybe). Bukan merajuk tapi memang sakit hati tahap cipan jantan+cipan betina.
Aku sanggup hubungi kawan-kawan lama semata-mata nak buat reunion. Habis credit aku buat telefon dan mesej dia orang. Kalau aku tahu begitu jadinya, baik aku bergayut. Tapi langsung tak ada respon. Kalau kau orang, sakit hati tak? Tak payah cakap, memang dah tau, kan?

Last aku buat reunion dalam bulan 7@8 tahun 2008(dah tak ingat pun tarikhnya). Yang datang, cuma ni ajelah.


Dari kiri: Firdaus, Hanim, Syida, Athirah. Mamat handsome yang pakai baju hitam tu pulak, is the owner of this blog. Syahmi(baju putih)

Ni kali ke tiga aku buat. Kali pertama dengan kedua, muka ni jugak. Muka yang sama. Yang lain, pergi mana? Hidup lagi atau sudah mati? Maaflah kalau aku emo tapi memang patut pun aku berperasaan macam ni. Cuba baca mesej yang dia orang hantar.

“Maaflah, Azri. Aku busy la hujung minggu ni. Kau kirim salam ajelah kat member-member kita”.


Seorang kawan aku reply. Dalam hati aku “Kirim salam la. Lepas ni, jangan harap aku nak ajak kau lagi. Boleh blah”.

“Sorry, tak dapat join”. Aku cakap “Mampus kaulah”.

“Siapa lagi yang ada?”.


Aku reply balik “Kau nak artis mana datang? Meh sini aku jemput”.

Bodoh ek dia orang ni? Dah tentu reunion kawan-kawan lama, mestilah kawan lama yang ada. Bodoh sungguh!

Bukan aku aje yang sakit hati. Minah ni pun berbulu dengan sikap dia orang yang macam cipan tuh. Betul tak Hanim? Klik di sini untuk berkenalan dengan kawan saya ni. Yang berbaju putih tu, Ayisy Syahmi nama dia. Nak berkenalan dengan dia, klik di sini.

Yang ni pun geram jugak. Kan Syida? Kau yang form 4 & form 5 dah pindah ke MRSM pun sanggup turun padang. Dia orang ni memang tak sedar dirilah nampaknya.

Hari tu, aku pergi dengan minah ni la. Athirah nama dia.

6 comments:

ayisy said...

Lepas ni klu kita nak wat reunion, wat kertas keje dulu. Pastu mintak pengesahan Abu Bakar Sidek b Kasbi. Baru bleh ramai yg dtg. Hahahahaha!

bukansaya said...

haha.

saaaaaangat ramai.



:)

dEQna said...

lme sudah sy x komen kt blog nih..
nih nak komen :

saba yer Azri.saba bebanyak.bawak betenang..hu3

aZRi aZLaN said...

ayisy; baiklah. t aku souh dorg wat kertas keje. tgk ada supporters ke tak. kalo ada, baru wat.

bukansaya; cam biasela,6 org. sgt ramai kan, anim?

deqna; tenkiu deqna. teruskan usaha ya hantar komen kat blog ni.

aZRi aZLaN said...

sory, deqna. i thought 'bukansaya' is my frend, hanim. sorry ye salah org...

mira azlan said...

ajak laa ak...
cnfirm ak g....ngeh14......peace...