April 18, 2009

Sekali Sekala Puji Diri

Aku tidak pandai untuk menari, berlakon atau pun menyanyi walaupun aku punyai paras rupa(ada nada-nada poyo di situ).

Walaupun aku lebih cenderung ke bidang penulisan namun aku takkan sesekali melupakan apa yang telah aku pelajari ketika berada di UNITEN kerana aku juga telah jatuh cinta dengan bidang perakaunan, juga bidang yang sangat menarik untuk dipelajari.Penulisan+perakaunan adalah dua bidang yang sangat berbeza. Satu melibatkan huruf dan satu lagi melibatkan nombor.


Huruf dan nombor menuntut kita sama ada menggunakan otak kiri atau otak kanan. Entah kenapa aku meminati kedua-dua bidang ini.
Pertama; mungkin juga disebabkan oleh sifat semulajadi aku yang suka berangan lalu aku tafsirkan angan-angan itu berbentuk penulisan dan akhirnya ia menjadi sebuah cerita. Melalui cerita itu tadi, ianya boleh jadi sebuah karya jika kita pandai mengolah dan menyelitkan unsur-unsur yang dapat menarik minat pembaca. Mungkin juga…Kedua; faktor aku melibatkan diri dalam perakaunan ialah mungkin aku amat sukakan duit. Duit bukan segala-galanya tapi segala-galanya memerlukan duit. Weh, masuk toilet pun kena bayarlah. Siapa yang tak suka duit? Ya tak? Mungkin juga kerana sifat aku yang satu ini telah mengheret aku untuk mempelajari bidang perakaunan. Tapi ini bukan bermaksud aku bermata duitan, ok? Mungkin juga…

4 comments:

dEQna said...

thanxs Azri..da x sedey dah,nak hepy je..=)

waa penuh mksd tersirat n tersurat ye entry nih..
a'ah lorr,nk msuk toilet pon da naik 30 sen..
pe daa...

suke berangan erk??mesti banyak idea..
da bnyak idea bile nk tulis novel laks??
he3~(org 1st nak bli novel Azri ni hehehe)

aZRi aZLaN said...

thanks deqna 4 da support...
kita support masing2 ekh?

mira azlan said...

oit koya..haha......
smgt2......
2 je nk brtau....keh3....

aZRi aZLaN said...

mira azlan;
menyibuk aje ko nih. dah, g tgk blog ko. hahaha