June 14, 2011

10 things that I love about you 


1. You gedik+gatai

Yes, u gedik+gatai. Tu yang I suka tentang you. Tapi kan. I boleh bet yang you cuma cakap je, sayang. Tapi you tak berani pun nak gedik+gatai dengan orang lain sebab you sayang I more macam yang selalu you taip dalam mesej. Kan kan kan. Seboleh- boleh you nak buat I jeles tapi I buat don’t know je sebab I tau you takkan buat hal. Kesian, usaha you nak buat I jeles telah gagal J

2. You tak suka merajuk

Haha J I suka sikap you yang ni. You pun tau kan I tak reti nak pujuk pujuk. I cuma tau susun ayat ayat cinta je. Kalau you terharu, Alhamdulillah. Kalau you tak terharu, I tak tahu nak buat apa lagi. Tapi biasanya, you akan terharu. So senanglah kerja I :P

3. You sangat memahami kalau I busy

Dulu, I selalu doa supaya dapat calon isteri yang boleh memahami I sebagai anak lelaki yang sulung dalam keluarga. Yes, akhirnya I dah jumpa you. You sangat memahami I, sayang. Tanggungajwab I besar untuk tolong ayah dan ibu. Lagi satu, kalau I kata I sibuk buat tempahan pelanggan, you akan kata “ takpelah, you siapkan dulu tempahan tu. Take care”. Kalau I sibuk buat aisemen, you akan cakap benda yang sama. “Ok. You siapakanlah dulu aisemen tu. Nanti jangan lupa mesej”. Tapi bila kerja I dah siap, I selalu tak mesej you sebab I dah kepenatan. Lagi sekali you sangat memahami I. Iloveyou J

4. You suka apa yang I suka

I suka baca novel, you pun suka baca novel. Ok, lepas ni kalau jodoh kita panjang, I nak buat satu bilik khas untuk novel novel kita. Haha. Dalam tu, kita boleh baca novel sama sama dari malam sampai pagi. Yang ni tak boleh blah. Kalau anak ramai, bilik ni terpaksa dikorbankan bagi anak tido J

5. You penyokong setia I

Tengoklah kat blog you kat belah atas sekali. Ada banner pasal kedai blog I yang tak mampu nak hidup lama J walau macam mana pun rupa blog tu, you tetap sokong I dari belakang. I terharu sangat. I harap, I akan dapat sokongan you sampai bila-bila. Janji?

6. You suka hiburkan I

Bila I nak ayat ayat cinta dari you, you akan bagi walaupun you kata you cuma kopi pes dari entah mana mana sumber. Tapi I tau, you tak kopi pes sebab I tak pernah baca pun ayat ayat tu kat mana mana sebelum ni.

7. You yang start cakap ilebiu kat I

I ni jenis pemalu sikit. Even setiap kali nak cakap ilebiu kat you, hati I masih lagi berdegup kencang. Mula mula memang susah nak cakap Ilebiu kat you tapi bila you start dulu cakap ilebiu kat I, I dah mula belajar dari you. Yes, you have that confident.

8. You try to fulfill my request walaupun mengarut

Bila I suruh you nyanyi, u tak nak. Bila I suruh you kecek klate, you tak nak. You cakap mengarut. You cakap tak boleh dibuat-buat. Satu hari tu, I dapat mesej dari you. Bila I tekan butang ‘play’, I dengar suara you tengah nyanyi lagu Fauziah Latiff. Suwit la sayang. I suka dengar walaupun suara you tak sesedap Fauziah Latiff tapi suara you boleh buat I tak tidur malam J

9. You baik sangat. I akan jaga kepercayaan you

I nak bagi you I punya password e-mel untuk facebook tapi you tak nak. You cakap you percaya kat I. You tak nak kongkong I. Ok, I akan jaga kepercayaan you. Takde sape-sape yang nak gatai gatai dengan I selain you. Yang ada pun, cuma akak akak atau makcik makcik yang nak tempah gelang. Itu je. I harap you pun sama, ok?

10. Saya cinta awak sebab diri awak bukan sebab siapa awak

Awak paham tak? Macam ne ek nak terangkan ayat kat belah atas ni? Hikhikhik. Macam ni la. Walaupun siapa awak, dari mana asal awak, awak tak cantik ke, awak cantik ke, awak gemuk ke, awak kurus ke, kita tetap sayang kat awak J Awak tak payah jadi orang lain untuk mencintai saya. Saya terima awak seadanya seperti mana awak terima saya seadanya. Macam awak cakap, kita ni saling melengakapi. Awak pro itu, saya tak pro. Saya pro itu, awak tak pro.








3 comments:

yuyul89 said...

awak ni sangat suwit :))

ilove u very strong la.

aque said...

comel!!! hehehehe...

-MKI- said...

bapak r punya sweet.
selamat hari bapak